SI Dona inicia un projecte d'empoderament de la dona

Per: Irene Gil Martinez

L'Associació SI Dona organitza el curs 'Empoderament de la dona a les diferents etapes de la vida', que s'inicia aquest mes de gener i es durà a terme tots els dijous de 18 a 20 h, a la seu de l'associació a l'Espai Labandària de Sant Andreu de Llavaneres. El projecte va sorgir l'any passat durant la pandèmia: «A causa de la pandèmia el vam haver de fer per videoconferència i vam fer molt poques sessions. No era el que volíem. Un projecte com aquest requereix una confiança i un espai íntim i per videoconferència no podíem trobar l'apropament que requereix», explica la presidenta de l'associació, Pilar Pelegrín. Després d'un primer intent, ara es torna a posar en marxa el curs, de forma presencial, amb grups tancats de màxim sis persones, que es troben un cop cada setmana durant dues hores. El curs té com a objectiu fer un recorregut extens sobre les diferents etapes en la vida d'una dona. S'aprofundeix en temes com la nena interior, l'adolescència, la menstruació, l'embaràs, el part, la menopausa, el desig i la sexualitat, la separació o el dol, tot plegat fent un intens treball interior mitjançant dinàmiques i sempre reforçat per professionals de diferents camps: «És un curs molt dinàmic i molt de treball personal de cada persona. Intentem fer una cronologia per la trajectòria i la vida de la dona, per així tocar tots els temes que ens ocupen», diu Pilar Pelegrín. I afegeix: «Hem reprès el projecte amb noves temàtiques que inicialment no estaven contemplades. Hem volgut treballar més profundament la sexualitat al llarg de tota la vida, al llarg de totes les etapes».

El curs es posa en marxa aquest mes de gener i no té una durada concreta

El curs es posa en marxa aquest mes de gener i no té una durada concreta: «És un curs que no té una durada determinada perquè ens hem adonat que no pot durar sis mesos, per exemple. Durarà el que les dones necessitin. A vegades pretens tocar un tema en una setmana, i dona per treballar tres setmanes», diu Pelegrín.

El projecte està recolzat per l'Institut Català de la Dona i s'adreça a persones des dels 25 i fins als 70 anys: «Hi ha dones d'edats molt diferents, des de 25, fins a 35, 40 o 60 anys. Hi ha, per exemple, dones amb filles a les quals els interessa el curs per saber com tractar determinats temes». El primer grup format farà les sessions tots els dijous de 18 a 20 h. Tot i això, en funció de la demanda s'aniran adaptant els horaris dels grups que vagin sorgint: «Aquest és el primer grup tancat i n'haurem d'obrir de nous. Podem adaptar-nos a l'horari que vagi millor per demanda».

SI Dona és una associació dirigida a dones amb la intenció de donar una major visibilitat, creant un espai igualitari i participatiu en el qual es promou l'empoderament i l'autonomia, fomentant la igualtat, prevenint les relacions abusives i erradicant la violència de gènere, a través d'activitats, tallers i intercanvi de coneixements i experiències.

Intentem fer una cronologia per la trajectòria i la vida de la dona, per així tocar tots els temes que ens ocupen

Aquelles persones interessades a participar en el curs 'Empoderament de la dona a les diferents etapes de la vida' poden inscriure's a través del telèfon 630 293 007.