Setembre 2021 / Caldes d'Estrac

Arriba la Festa Major de Caldes d'Estrac

Per: Irene Gil Martinez

Amb esforç, ganes i molta dedicació Caldes d'Estrac ha muntat un any més la seva Festa Major. Després que l'any passat s'hagués de suspendre a causa de la pandèmia, aquest any arriba de forma adaptada però amb la mateixa il·lusió de sempre. A conseqüència de les dificultats derivades de l'emergència sanitària, el consistori ha presentat una proposta senzilla, humil, íntima i petita, que no compta amb activitats molt significatives, però que ha previst iniciatives per a tots els públics. En aquest sentit, l'alcalde del municipi Òscar Baró ha afirmat: «La situació actual no ens ha permès organitzar una Festa Major com ens agradaria, però no hem volgut deixar passar l'oportunitat de gaudir de la cultura, de la germanor i de les nostres tradicions».

"No hem volgut deixar passar l'oportunitat de gaudir de la cultura, de la germanor i de les nostres tradicions"

Les activitats van començar el dissabte 28 d'agost, amb un torneig de petanca per a infants de 4 a 12 anys a les pistes municipals de petanca. Aquell mateix dia, la Pèrgola del Parc de Can Muntanyà va acollir l'espectacle 'L'Home Orquestra' interpretat per en Peyu. L'acte, organitzat per l'Associació d'Amics del Teatre de Caldes d'Estrac, forma part del Cicle d'Arts Escèniques i Musicals CALDERART. L'endemà, diumenge 29 d'agost, a les 22 hores, hi va haver una nova cantada d'havaneres amb Les Anxovetes al Parc Joan Maragall.

El divendres 3 de setembre, a l'Esplanada de Can Muntanyà, arrencarà oficialment la celebració popular amb el pregó, el brindis i la traca de Festa Major. Enguany, l'entitat Creu Roja de Caldes d'Estrac oferirà el pregó inaugural que donarà el tret de sortida a uns dies de diversió, alegria i companyonia. Després, a l'Esplanada de Can Muntanyà, La Loca Histeria farà gaudir al públic amb les seves divertides cançons. Enguany, a causa de la situació sanitària, el públic haurà d'estar assegut.

El dissabte 4 de setembre, s'organitzarà una mostra de bonsais a la Pèrgola del Parc Joan Maragall de la mà de l'associació Amics dels Bonsais de Caldes d'Estrac. També, hi haurà el torneig de petanca a les pistes municipals de petanca. A l'Esplanada de Can Muntanyà, s'impulsarà l'espectacle familiar 'Els exploradors de l'aigua' a càrrec de Circulant Management Circ-Teatre Humor. I a la mateixa esplanada s'habilitarà la rampa d'aigua 'Splash Slide' a càrrec de MobilParc. Can Muntanyà acollirà també el concert de Festa Major amb l'orquestra La Rosaleda i els millors clàssics de la història. I la terrassa de l'Espai Jove vibrarà amb la Nit Jove.

Totes les propostes comptaran amb un estricte protocol per a garantir la seguretat i el benestar de veïns i veïnes

El diumenge 5 de setembre, s'organitzarà l'espectacle familiar 'El senyor de les baldufes' a càrrec de la Cia. Penélope y Aquiles a l'Esplanada de Can Muntanyà. Al vespre el municipi s'il·luminarà amb l'espectacle pirotècnic a càrrec del taller de pirotècnia Rafael Garcia Cabello i amb la col·laboració dels Diables de Caldes d'Estrac. Tot seguit, l'Esplanada de Can Muntanyà viurà la nit de fogalls amb el concert de Catfolkin.

El dimecres 8 de setembre, es repicaran les campanes en honor a la Mare de Déu del Remei i s'oficiarà la missa a la Parròquia de Santa Maria. A més, hi haurà l'ofrena floral a la Capella del Remei i se celebrarà una audició de sardanes amb la Cobla Cervianenca a la Plaça de la Vila. El divendres 10 de setembre, la Biblioteca Can Milans organitzarà el Festival Mutipolar 'De Bukowski a Chinaski' amb Javier Pintor i Ángel Larrosa. I el dissabte 11 de setembre, es farà la recepció i l'ofrena floral amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a la Pèrgola de Can Muntanyà.

Totes les propostes comptaran amb un estricte protocol per a garantir la seguretat i el benestar de veïns i veïnes. A més, per a gaudir d'algunes d'elles, serà necessari reservar plaça prèviament a través del web municipal. El regidor de Cultura, David Salvà explica: «Enguany, celebrarem els 801 anys d'història de la vila i homenatjarem la Creu Roja de Caldes d'Estrac que porta gairebé 50 anys al servei del poble i dels caldencs i les caldenques. El cartell també ens recorda que som gent d'aigua, de mar i termal, d'aigües guaridores. Aprofitem el moment per reivindicar les nostres arrels i mullar-nos d'alegria i gaudi».