Sant Vicenç de Montalt estrena dues gimcanes digitals

Per: Irene Gil Martinez

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt aposta per l'ús de les noves tecnologies per dinamitzar l'oferta turística al municipi. És per aquest motiu que s'ha impulsat el projecte de la Gimcana Digital Turística amb dues propostes: 'L'estiu del 1963' i 'Guardians del cel'.

La idea és que es pugui fer una gimcana sense monitors, sense haver d'estar pendents d'horaris i sense aglomeracions

Es tracta d'una nova experiència turística en la qual els i les participants recorren diversos espais i llocs d'interès del municipi mentre resolen els enigmes al voltant de la història d'una nena que va arribar a Sant Vicenç a estiuejar a casa de la seva àvia, i finament s'hi va quedar a viure; vint anys després, ha de marxar i aprofita l'últim dia per anar a la recerca d'un xurraví. La regidora responsable de l'àrea de Turisme a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, Laia Sorribes, ha explicat l'origen d'aquesta iniciativa: «La idea del projecte de fer gimcanes digitals va sorgir en plena pandèmia. Va ser una proposta que ens va arribar per correu electrònic i de seguida vam veure que era una bona oportunitat per fer coses al poble. Vam fer una videoconferència amb les persones que ens havien d'explicar el projecte i ens va agradar molt. La idea és senzillament que es pugui fer una gimcana sense monitors, sense haver d'estar pendents d'horaris i sense aglomeracions. Que la puguis fer al teu aire, sense dependre de ningú». I ha afegit: «Pensem que és una bona manera de donar a conèixer el poble i de passejar-se per ell, buscant els enigmes. És una gimcana que comences amb un codi QR i et dirigeix a un punt concret. Allà resols l'enigma i passes a la següent localització. D'aquesta manera vas visitant el poble i el vas coneixent».

Els dos jocs digitals de pistes són aptes per a tots els públics i volen transformar l'experiència turística en un entorn d'entreteniment

La primera gimcana, 'L'estiu del 1963' compta amb 7 enigmes que es poden resoldre en uns 40 minuts amb un recorregut de 0,5 quilòmetres pel nucli antic del municipi. La segona gimcana, 'Guardians del cel' amb un recorregut d'1,2 quilòmetres, del Parc dels Germans Gabrielistes a la zona marítima de Sant Vicenç, es pot completar en una hora després d'haver resolt els 7 enigmes. Els dos jocs digitals de pistes són aptes per a tots els públics i tenen com a objectiu transformar l'experiència turística en un entorn d'entreteniment, on és igual d'important la diversió que l'aprenentatge. A més, són completament gratuïts, estan disponibles en català, castellà, anglès i francès, i s'hi pot jugar en qualsevol moment. Començar a jugar és tan fàcil com escanejar amb el mòbil el codi QR.

Amb aquesta iniciativa, impulsada per les regidories de Cultura i Turisme, es vol ampliar i renovar l'activitat turística de Sant Vicenç, tenir una oferta apta i atractiva per a tots els públics; i potenciar un model de turisme cultural, de qualitat, responsable i sostenible. El cost de l'actuació ha estat de 6.958 euros i compta amb una subvenció de 2.800 euros de la Diputació de Barcelona. Laia Sorribes ha volgut animar a la ciutadania a participar del projecte: «Us animo a fer la gimcana a tots els xurravins, perquè és una activitat en família que podeu fer quan vulgueu, a l'hora i el dia que us vingui de gust. Us ho passareu bé! Tant si ho feu en família com amb amics».