Sant Vicenç avança cap a la plena digitalització de la seva administració

Sant Vicenç de Montalt/ Març 2022ç

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt avança cap a una administració plenament digital. L'any passat la ciutadania va realitzar 3.476 tràmits o actuacions digitals amb l'Ajuntament a través de la plataforma de Tràmits del web municipal. Això suposa un increment del 7 % respecte a l'any anterior. En dos anys, la relació digital de la ciutadania amb l'Ajuntament s'ha incrementat més d'un 62%.

El consistori ha treballat perquè avui en dia el 100% de les sol·licituds de la ciutadania a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) es fan amb mitjans digitals, ja sigui a través del web municipal amb certificat digital o bé presencialment a l'oficina amb signatura biomètrica mitjançant tauletes digitals.

El consistori santvicentí també ha apostat per l'administració electrònica a l'hora de comunicar-se amb altres administracions, recepcionar factures, licitar o publicar anuncis i edictes. En conjunt, durant l'any 2021 l'Oficina d'Atenció Ciutadana va gestionar un total d'11.186 actuacions/tràmits d'entrada (+14.1%) i 4.677 de sortida (+30%).

Entre d'altres eines digitals, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt també ofereix a través del web municipal (que disposa del Segell d'Accessibilitat) el servei de Finestreta Única Empresarial (FUE) per agilitzar les tramitacions del sector empresarial, visor d'Urbanisme i Cartogràfic, o bé espai d'enquestes i de votacions telemàtiques, entre d'altres.