Novembre 2021 / Sant Vicenç de Montalt

Torna l'activitat extraescolar d'arts escèniques, Som Creart

Per: Irene Gil Martinez

Es posa en marxa de nou l'activitat extraescolar d'arts escèniques Som Creart, coordinada per Carolina Llacher i Andrea Devesa. La iniciativa, que es va dur a terme per primera vegada l'any 2018 comença el 5 de novembre i s'allargarà fins al 17 juny de 2022. Les classes es faran els divendres laborables a la tarda a l'Escola Sot del Camp. La proposta va dirigida a joves que estiguin cursant 5è i 6è de primària i educació secundària i/o batxillerat durant el curs escolar 2021-2022.

L'objectiu principal de la proposta és crear un espai d'intercanvi, de creació i d'aprenentatge per a nois i noies amb interès per a treballar el coneixement i la gestió de les seves emocions mitjançant les arts escèniques. Durant el curs s'exploraran els recursos del teatre, el moviment i la dansa, el circ, la música i el cant, entre altres coses. Amb la intenció d'anar assolint totes aquelles eines necessàries per a poder generar un vincle més consistent amb ells mateixos i amb l'entorn i els diferents sistemes que els envolten. Paral·lelament, podran millorar les seves habilitats tècniques i expressives, tot ampliant el seu ventall de recursos en cada disciplina, alhora que es diverteixen. A més, tindran l'oportunitat de participar en diferents esdeveniments del municipi presentant petites creacions escèniques que aniran treballant al llarg de l'activitat extraescolar.

La proposta va dirigida a joves que estiguin cursant des de 5è de primària fins a batxillerat durant el curs escolar 2021-2022

Les coordinadores i les conductores de l'extraescolar compten amb una sòlida experiència en el sector de les arts escèniques i en l'acompanyament emocional. Pel que fa a les conductores de l'activitat, Raquel Cros és actriu, acròbata aèria, titellaire, fotògrafa i docent. S'ha format en Circ Social a l'Ateneu Popular 9 Barris i té el postgrau en Arts Escèniques aplicades a l'Acció Social a l'Institut del Teatre. D'altra banda, Adriana Terraza ha cursat el Grau Superior d'Arts Escèniques a l'Escola Superior d'Arts Dramàtiques Eòlia i té anys d'experiència treballant com a tallerista de dansa creativa i teatre en activitats extraescolars per a joves i infants.

Quant a les coordinadores, Carolina Llacher és actriu i directora d'Arts Escèniques, llicenciada a l'Institut del Teatre. Per la seva banda, Andrea Devesa, l'altra coordinadora integrant, és ballarina graduada professionalment en Dansa Contemporània (EESA/CPD) al Conservatori Institut del Teatre. També és certificada professional amb el Bachelor del departament MTD (Modern Theater Dance) de la Universitat d'Arts d'Amsterdam (AHK). Titulada com a professora de Hatha-Vinyasa Ioga pel centre Yoga Studio Barcelona i té un màster en Coaching i Intel·ligència Emocional certificada per la Universidad de Alcalá de Henares i ASESCO. Carolina Llacher explica: "Després d'un any molt difícil per la pandèmia, i per les dificultats per tirar endavant el projecte, continuem". I afegeix: "l'any passat vam sobreviure, malgrat tot, ja que va ser un any molt irregular. Aquest any incorporem a l'Adriana Terrassa per tal que sempre hi hagi dos professionals acompanyant el grup. És molt important destacar que hi ha dos professionals constantment acompanyant els grups perquè, així, s'aconsegueix una atenció realment individualitzada".

Les inscripcions es poden formalitzar fins al 2 de novembre. El preu de la matrícula és de 21,65€ i la quota mensual de 31,96€. En cas de ser membre de família nombrosa, monoparental o amb un fill amb NEE (necessitats educatives especials, s'aplica un descompte del 15%.