Novembre 2021 / Sant Andreu de Llavaneres

Arriba la 22a edició de la Festa de la Coca de Llavaneres

Per: Irene Gil Martinez

Sant Andreu de Llavaneres viurà el cap de setmana del 20 i 21 de novembre la 22a edició de la Festa Gastronòmica de la Coca de Llavaneres, una cita per conèixer i degustar un dels productes locals de més prestigi: les postres, elaborades amb pasta de full, ametlles, pinyons, vainilla i llimona, que són reconegudes arreu de Catalunya. La 3a Tinent d'Alcalde i responsable de les àrees de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Consum, Turisme, Noves Tecnologies, Teresa Vidal, explica com ha estat l'organització d'aquesta edició: «L'última edició va ser l'any passat i a causa de la Covid-19 va ser una mica complicada. Va ser tot molt digital, així que aquest any hem volgut partir del que vam fer a l'edició del 2019».

Des del 8 i fins al 30, els restaurants del municipi oferiran la mostra gastronòmica amb menús de tardor a preus assequibles

Entre els actes previstos per a la Festa Gastronòmica d'aquest 2021 hi ha el sopar gastronòmic del bolet, que, com ja és tradicional, inaugurarà la mostra dissabte 13 de novembre al restaurant Vil·la Minerva. El gruix de la festa es reserva per al cap de setmana del 20 i 21 de novembre.

Dissabte 20 tindrà lloc la Fira de la Coca de Llavaneres, un espai obert on els visitants podran provar i comprar el producte. També hi haurà un taller de cuina i l'habitual exposició de bolets. Com a novetat, es combinaran les activitats presencials amb activitats virtuals. Així doncs, el mateix dissabte es duran a terme concursos en línia. En aquest sentit, la regidora explica: «hi ha hagut canvis arran de la Covid-19, però hem intentat mantenir el que hem pogut: l'exposició de bolets, el sopar... Anem combinant una mica els actes presencials amb digitals. Hem transformat la fira per dirigir-la cap a aquest sentit».

Diumenge 21 la festa continua i es podrà tornar a gaudir de la Fira. Així mateix s'exposaran de nou els bolets i es farà la promoció de productes típics, una il·lustració de receptes, la visita guiada a la Llavaneres Modernista i l'emissió del vídeo de la Coca de Llavaneres.

El 21 de novembre el municipi viurà la 7a Festa de la Sembra del Pèsol Garrofal

Al mes de novembre, des del 8 i fins al 30, els restaurants del municipi oferiran la mostra gastronòmica amb menús de tardor a preus assequibles.

Alhora, el diumenge 21 de novembre el municipi viurà també la 7a Festa de la Sembra del Pèsol Garrofal de Llavaneres. Durant la jornada hi haurà una exposició de fotografies de la sembra del Pèsol, un taller de sembra del Pèsol Garrofal i l'emissió del vídeo de sembra del Pèsol de Llavaneres.

L'organització i celebració de fires com aquestes són una eina de promoció dels productes locals alhora que serveixen per donar a conèixer el municipi i els establiments: «La Coca i el Pèsol Garrofal són els nostres productes claus i per això realitzem aquestes fires al poble. Però no només això, també intentem anar a fora, a fires i congressos, per promocionar els nostres productes, donar-los a conèixer i donar a conèixer també el municipi. Enguany, per exemple, hem portat els nostres productes estrella al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, que s'ha celebrat entre el 18 i el 20 d'octubre». Per últim, Vidal ha aprofitat per engrescar a la gent a visitar i assistir a les dues cites gastronòmiques: «Volem animar a la gent a visitar-nos. A la fira els visitants podran degustar la Coca de Llavaneres amb marca de garantia. Quant al pèsol aquells que passin per la festa podran conèixer i aprendre sobre el producte, la sembra, les seves llavors i tot el relacionat».