Novembre 2021 / Caldes d'Estrac

Taller de música per a famílies, dimarts i dijous de novembre

Per: Irene Gil Martinez

Les àrees d'Ensenyament i de Cultura de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac, amb el suport de CALDERART i de la Diputació de Barcelona, impulsen un taller de música per a famílies del municipi. Pensada per a infants d'1 a 3 anys, la nova iniciativa s'ofereix els dimarts i els divendres, de 18 a 19 hores, a la Sala Cultural. L'activitat s'allargarà fins al 19 de novembre. La música és una disciplina molt utilitzada en l'educació i en el foment de les habilitats, les emocions i la sensibilitat dels infants i adults. La música és una eina capaç de desenvolupar i ajudar a desenvolupar de manera més òptima totes les diferents intel·ligències.

Pensada per a infants d'1 a 3 anys, la nova iniciativa s'ofereix els dimarts i els divendres, de 18 a 19 hores, a la Sala Cultural

És el llenguatge del sentiment, la intuïció i l'afectivitat i permet, moltes vegades, expressar allò que no pot aconseguir transmetre la paraula. Entre els 6 i 8 mesos un nadó ja és capaç de reconèixer la intenció en l'entonació de la veu -sap identificar si la mare o el pare estan parlant amb alegria o tristesa -. A més, tot i que el llenguatge musical és un llenguatge complex, no cal conèixer o dominar tots els elements per poder expressar allò que se sent.

L'objectiu és apropar la música als més menuts i utilitzar-la com a eina per a ensenyar-los a relacionar-se, a compartir i jugar

L'objectiu del taller és apropar la música als més menuts i utilitzar-la com a eina per a ensenyar-los a relacionar-se, a compartir i a jugar. El regidor d'Ensenyament del municipi, Freddy Freixas explica: «segons els experts, les cançons, les danses i els jocs de moviment organitzats de manera col·lectiva acceleren enormement el desenvolupament de les capacitats dels infants i alhora permeten aprofundir en la relació afectiva de les famílies». Per a la correcta execució del taller es distribueixen els infants en dos grups. El primer grup, per a infants d'1 a 2 anys, es reuneix els dimarts 2, 9 i 16 de novembre. El segon grup, per a infants de 2 a 3 anys, els divendres 5, 12 i 19 de novembre.

Les famílies interessades a participar en el taller poden inscriure's a través del formulari que es troba al web municipal. Per cada infant inscrit, només podrà assistir una persona adulta per qüestions d'aforament i d'acord amb les mesures de contenció de la Covid-19. Les places són limitades.

Altres tallers i activitats per a joves

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac ofereix activitats i iniciatives per a totes les edats. Des d'infants, passant per joves i adults i fins a la gent gran. Precisament, el mes de novembre ofereix, entre altres coses, una iniciativa pels joves del municipi. En el marc dels programes de prevenció que es treballen des de l'Espai Jove de Caldes d'Estrac, l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament, de la mà de la Creu Roja de Caldes d'Estrac i de la Creu Roja Joventut, organitza una divertida gimcana per poder treballar amb el jovent caldenc temes de sexualitat des d'una vessant lúdica. La proposta està prevista pel dijous 4 de novembre, a les 17 h, a l'Espai Jove i està dissenyada per a joves de 12 a 29 anys del municipi. A través de diferents dinàmiques i jocs, el taller vol aprofundir en la importància de les relacions sexuals segures, les malalties de transmissió sexual i altres aspectes.