La Biblioteca Can Milans estrena un nou horari

Per: Irene Gil Martinez
La Biblioteca Can Milans ha posat en marxa un nou horari d'obertura. Ara, l'equipament obre els matins de dimecres, de 10.30 a 13 hores, i els matins de dissabtes, de 10 a 13 hores. També, obre les tardes de dilluns a divendres, de 15.30 a 20 hores. D'aquesta manera, la Biblioteca Can Milans retorna a l'horari d'abans de l'esclat de la crisi sanitària, que es mantindrà fins al pròxim dimarts 31 de maig, quan es canviarà per l'horari d'estiu. La directora de l'equipament, Tamara Alfaro, ha explicat aquest canvi: «El nou horari ha tingut molt bona acollida. Cal matisar que ha estat un canvi d'horari, però no una ampliació. El que hem fet ara és tancar mitja hora abans cada dia, ara tanquem a les 20 h, i per compensar aquestes hores obrim dimecres al matí de 10.30 a 13 h. Aquesta proposta és conciliadora per usuaris i treballadors, ja que a partir de les 20 h no hi havia ningú a la biblioteca i, alhora, d'aquesta nova manera, donem la possibilitat de venir a aquelles persones que treballen a la tarda.»

El nou horari ha coincidit amb les activitats programades per Nadal i, coincideix ara també amb les propostes pel primer trimestre a la Biblioteca. L'any comença amb les habituals hores del conte, pels més petits. Sherezade, Marta Arnaus, el Cantallaire, Eva Gonzalez o Lídia Clua, seran alguns dels noms protagonistes. Pel que fa als adults, es mantenen també les sessions del club de lectura. La primera està programada pel 29 de gener i serà sobre Una mare, d'Alejandro Palomas. A més, una de les cites més importants, el Dia Mundial de la Poesia, se celebrarà enguany el 19 de març a la Biblioteca. La programació serà conjuntament amb la Biblioteca La Muntala de Sant Vicenç de Montalt i la Fundació Palau.
El nou horari ha tingut molt bona acollida. Cal matisar que ha estat un canvi d'horari, però no una ampliació
D'entre les activitats programades a la Biblioteca, destaquen també les que s'organitzen en xarxa: «Tenim una comarca que treballa conjuntament i en xarxa i és important destacar-ho. Fem efemèrides conjuntament, elaborem la guia de recursos, fem molts aparadors i línies de treball conjuntes i volem seguir per aquí camí», diu Tamara Alfaro.

La crisi de la Covid-19 segueix sent vigent i, cada cop més, serveis, equipaments i persones ens adaptem als diferents canvis. En aquest sentit, la directora de la Biblioteca ha volgut explicar: «Volem oferir serveis encara que siguin virtuals. Quan hem pogut oferir activitats presencials també ho hem fet, amb les mesures corresponents. Ara, ens trobem en un punt en què creiem que hem après, ens hem adaptat, i la virtualitat ens ha ajudat a créixer. A més, aprofitant que hem après tot això, hem potenciat molt més Instagram i Facebook per arribar als nostres usuaris. Sempre, evidentment, sense deixar de banda la presencialitat que per nosaltres té molta importància».
El paper de la Biblioteca va més enllà de la funció bibliotecària
La Biblioteca Can Milans és un equipament cultural important al municipi de Caldes d'Estrac. Inaugurada l'1 de maig de 1993, està situada al centre històric de la vila, a la masia de Can Milans, al costat de l'Església parroquial. Compta amb diversos espais de lectura repartits entre la sala infantil, la sala d'estudi i l'espai d'Internet. S'ofereixen els serveis de préstec i consulta de documents, zona de petits lectors, racó de mares i pares, consulta d'Internet i ofimàtica, préstec a domicili i Wi-Fi: «El paper de la Biblioteca va més enllà de la funció bibliotecària. La nostra biblioteca sent tan petita, i sent l'únic equipament que hi ha d'aquestes característiques al poble, té un paper molt social. Aquest paper el volem potenciar. Aquí venen famílies amb nens petits i els pares parlen mentre els infants dibuixen o llegeixen. És per això que intentem potenciar que el centre sigui un espai de trobada al poble, amb tots els serveis que s'ofereixen».
