Junts per Llavaneres insta a l'alcalde Nani Mora a dimitir

Sant Andreu de Llavaneres/ Març 2022

El grup polític municipal Junts per Llavaneres ha dit, en el ple municipal celebrat l'1 de febrer, que els implicats en els cobraments "indeguts", entre els quals es troba l'alcalde del municipi, Nani Mora, haurien de dimitir o ser destituïts dels seus càrrecs: «La resolució antifrau és duríssima i en qualsevol país normal faria dies que hi hauria dimissions sobre la taula», ha dit Oriol Giralt. I ha afegit, dirigint-se a l'alcalde: «No pensa que el reconeixement explícit d'aquestes pràctiques ha de suposar, com a mínim, el cessament immediat de les funcions dels regidors afectats, dels regidors que admeten males pràctiques, o que han tingut comportaments èticament reprovables, i que han continuat així, però com que ningú els havia denunciat no passa res?. Creu vostè que això és normal?».

Continua la polèmica pel suposat cobrament indegut de dietes per part de l'alcalde

Davant d'això, l'alcalde de Llavaneres ha afirmat, en declaracions a 3 Viles: «Per a nosaltres, en tot aquest procés, ha estat molt important explicar a la ciutadania quina era la situació. En primer lloc, vam respondre les peticions d'Antifrau i, tot seguit, vam organitzar una audiència pública per donar explicacions i vam emetre comunicats oficials de resposta». En el ple del mes de gener de 2022 aquesta qüestió va ser debatuda amb dos punts a l'ordre del dia: la revisió i declaració de la nul·litat parcial de ple dret dels acords plenaris d'aprovació del règim d'assistències dels membres electes el 2015 i el 2018; i el reintegrament de les quantitats satisfetes indegudament, a conseqüència de l'aplicació dels acords plenaris esmentats. Així doncs, l'alcalde ha afegit: «Els dos procediments, que estan actualment en tramitació, es resoldran mitjançant acord del Ple de l'Ajuntament quan es disposi de l'informe preceptiu i vinculant de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya, en funció del sentit favorable o desfavorable de l'informe».

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) va instar el novembre de 2021 a l'Ajuntament de Llavaneres a reclamar-li a l'alcalde 57.650 euros pel cobrament indegut de dietes per assistència al ple municipal, la junta de govern local o les comissions informatives, durant el mandat 2015-2019. En aquell moment, l'Ajuntament va emetre un comunicat oficial on, entre altres coses afirmaven: «En cap moment, el govern va tenir coneixement que aquesta opció de retribució pogués ser considerada inadequada».