Especial Mascotes

3Viles 334 - Setembre 2021

El Maresme es posiciona com a destinació turística ideal per a mascotes

El Consorci de Promoció Turística del Maresme aposta pel turisme Pet Friendly

Redacció

"La destinació Costa Barcelona Maresme és perfecta per viatjar amb la teva mascota". Aquest és el reclam del Consorci de Promoció Turística del Maresme, que ha elaborat un document en el qual s'especifica tota la informació relativa als establiments que accepten mascotes, les platges habilitades o la legislació vigent.

Menjar i dormir no serà un problema, ja que el Maresme compta amb una variada oferta d'establiments que accepten mascotes

Segons apunten des del Consorci, la comarca compta amb tot tipus de propostes i plans, una gran oferta d'establiments que accepten animals i centres d'atenció específics pels animals domèstics: "Menjar i dormir no serà un problema, ja que el Maresme compta amb una variada oferta d'establiments que accepten mascotes".

Al nou apartat web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme hi ha un llistat de restaurants, cafès i guinguetes on es pot dinar i sopar amb gossos. També s'explica en quins apartaments, càmpings, hotels i hostals hi són benvinguts. El Consorci detalla que al Maresme són possibles experiències de diferent naturalesa, tant arran de mar com a la muntanya: "Gaudeix de visites culturals, cellers i activitats d'oci ben acompanyat. Des de rutes per la muntanya fins a passejades vora el mar, passant per un refrescant dia de platja amb el teu pelut. Al Maresme, al ser de mar i de munt, es pot gaudir de tot tipus d'entorns naturals. I al web del Consorci sabràs quines platges estan habilitades per a gossos".

En conclusió, asseguren que el Maresme és una destinació amigable amb els animals on no hi falten serveis específics com botigues d'accessoris i alimentació, perruqueria i estètica per animals, clíniques veterinàries, serveis d'urgència, residències i guarderies canines i passejadors i educadors. En el document que ha preparat el Consorci de Promoció Turística del Maresme també s'hi inclou la legislació vigent sobre mascotes.


El meu gos s'avorreix

T'has preguntat si el teu gos està avorrit? No saps com identificar-ho? Un gos avorrit és aquell al qual li manquen els estímuls i la motivació que necessita per al seu normal desenvolupament. I ens ho fa saber. Així, una mascota avorrida demostra la seva falta d'entreteniment amb problemes de comportament, com ara lladrucs excessius, destrosses a casa o desobediència.

Un gos que no rep l'atenció i les cures anímiques necessàries pot desenvolupar alguns problemes de salut, com ansietat per separació i algunes formes de depressió. Els passejos a l'aire lliure han de formar part de la rutina diària de l'animal.

Un gos adult necessita sortir una mitjana de 30 minuts. Els passejos no només ajuden la mascota a mantenir-se en forma, relacionar-se amb altres gossos i cuidar la seva salut física, sinó que també ajuden al seu benestar psíquic. No és estrany que el gos s'avorreixi quan està només a casa.

Comptar amb una varietat de joguines adequades pot ser de molta ajuda per a acabar amb aquests moments tan avorrits per al nostre gos. Cal triar de manera correcta les joguines que se li donen a un gos quan aquest està sol a casa.

Deixar-lo amb un peluix no és una bona opció si el nostre gos és dels que destrossa allò que agafa. L'ideal per a aquests moments són les joguines interactives que poden emplenar-se amb pinso o llaminadures, i així l'animal s'entretingui intentant-los treure.