Desembre 2021 / Sant Andreu de Llavaneres

Torna el Parc de Nadal, a l'exterior i itinerant

Per: Irene Gil Martinez

Sant Andreu de Llavaneres recupera el Parc de Nadal amb un format totalment diferent. Se celebrarà del 27 de desembre de 2021 al 5 de gener de 2022, tot i que la primera proposta s'avançarà a la tarda del 24 de desembre. La principal novetat respecte als tradicionals parcs de Nadal que s'han celebrat al municipi és que les activitats es faran a l'aire lliure i en diferents punts del municipi. La regidora responsable de l'àrea de Joventut, Nadine van Loock, explica quin ha estat el motiu d'aquest canvi: «Volíem canviar el paradigma del Parc de Nadal anterior, que era un Parc de Nadal al qual fins i tot jo havia anat com a nena i que consideràvem que era una mica caduc. Volíem incorporar el concepte de què tots els membres de la família participessin en les activitats. Per això, vam començar a organitzar activitats familiars a l'aire lliure l'any passat, amb l'excusa de la Covid-19, però per les mesures del PROCICAT, finalment ho vam haver d'anul·lar tot. Ara, hem tornat a contactar amb la majoria d'empreses que teníem emparaulades l'any passat. Hi haurà espectacles, tallers, tot plegat amb un fil conductor».

Les activitats del Parc tindran lloc als parcs de Can Rivière, de Sant Pere o de Ca l'Alfaro entre d'altres

El circ, la màgia i els titelles seran les protagonistes d'aquest Nadal a Llavaneres. Hi haurà activitats en horari de matí i de tarda, excepte els dies 31 de desembre i 5 de gener, en què només es programaran activitats matinals. Alguns dels punts de trobada per a les activitats i tallers seran el parc de Can Rivière, el parc de Sant Pere, el parc de Ca l'Alfaro, el parc de Can Matas, la plaça de la Vila i altres punts del centre del poble.

Entre les activitats hi ha un taller de circ, un taller de titelles de Nadal, l'espectacle de titelles "El Regal", l'espectacle Mim Itinerant, un contacontes en anglès: "Saving Christmas", un taller de clauers de Nadal, una classe d'Hip-hop, un taller de quadres de Nadal, jocs gegants, un taller i un espectacle de màgia, un caganer itinerant, l'espectacle del Peix Koi i el taller de fanalets de Reis. No cal inscripció prèvia en la majoria d'activitats, tot i que algunes tindran aforament limitat. Sí que és necessari formalitzar inscripció a l'activitat del Tió gegant, que se celebrarà el divendres 24 de desembre de 10.30 h a 13.30 h. Dos pastorets han estat alimentant el Tió aquests dies i, per això, tots els infants de Llavaneres estan convidats a anar a la plaça de la Vila, donar-li cops de bastó i esperar que cagui molts regals.

L'any passat, la pandèmia no va permetre estrenar aquest nou format, però ara, el consistori aposta per oferir aquesta proposta adreçada a infants i joves perquè en gaudeixin durant les festes de Nadal. Nadine Van Loock ha volgut engrescar la gent a participar: «Animaria a tothom a sortir als carrers i a participar en el Parc. Aprofitem les vacances i els dies de Nadal per fer activitats en família i en companyia d'amics, per fer un poble culturalment més ric i celebrar Nadal tots junts». A més, ha volgut destacar especialment la importància d'inscriure's per participar en l'activitat del Tió gegant: «Tothom qui vulgui participar que s'inscrigui ràpidament per no quedar-se sense plaça!».


NOTA

És necessari formalitzar inscripció a l'activitat del Tió gegant, que se celebrarà el divendres 24 de desembre de 10.30 h a 13.30 h.

No cal inscripció prèvia en la majoria d'activitats, tot i que algunes tindran aforament limitat.