Desembre 2021 / Caldes d'Estrac

Caldes d'Estrac es prepara per celebrar el Nadal

Per: Irene Gil Martinez

Un any més el municipi posa els seus esforços i il·lusió per preparar un Nadal d'allò més màgic. L'Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac presenta la nova edició del Concurs de Balcons. Per tercer any consecutiu, el consistori caldenc premiarà els balcons, les façanes d'edificis i els aparadors d'establiments comercials i de serveis més originals, divertits, imaginatius i màgics. La iniciativa, de nou, s'organitza amb l'objectiu de contribuir a la reactivació econòmica del municipi.

«Volem que els caldencs i les caldenques s'impliquin en els esdeveniments nadalencs del poble»

Un cop més, el certamen comptarà amb tres categories: balcons, façanes d'edificis i establiments comercials i de serveis. Cada categoria preveu un primer premi de 200 euros i un segon premi de 100 euros. Els premis s'hauran de gastar íntegrament en els establiments del municipi per tal d'impulsar la compra de proximitat i fer costat als comerços i productors del poble.

Del 14 de desembre al 4 de gener, el jurat avaluarà de dia i de nit totes les propostes rebudes. El dimecres 5 de gener, al vespre, Ses Majestats els Reis Mags d'Orient anunciaran les persones guanyadores i posteriorment es podran consultar al web de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac. Les persones interessades a participar poden inscriure's a través d'un formulari en línia que es pot trobar al web municipal.

Els criteris que es tindran en compte per avaluar les propostes són l'originalitat, el valor creatiu i la innovació en el plantejament de l'ornamentació; el resultat estètic i la integració a l'entorn; la referència al context nadalenc, tenint en compte els components de tradició; la utilització de materials reciclats, i l'estructura tècnicament sostenible i segura.

En relació amb això, el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Freddy Freixas explica: «Amb la presentació de la tercera edició del Concurs de Balcons, comencem oficialment el compte enrere per a donar la benvinguda a les festes nadalenques. Un any més, volem promoure les compres als establiments de casa nostra i l'aposta pels productes de proximitat. També, volem que els caldencs i les caldenques s'impliquin en els esdeveniments nadalencs del poble i omplin d'il·lusió, alegria i màgia tots els racons del municipi». És per això que, en aquest sentit, des del consistori s'ha animat a la població a col·laborar amb la rebuda de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient. Recentment, la Comissió de Reis de Caldes d'Estrac ha alertat que calen mans per a poder oferir una experiència màgica i acollidora com es mereixen els infants del municipi. I és que, un any més, Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran el poble la nit del dimecres 5 de gener per a omplir d'il·lusions, somriures i regals totes les llars. En referència a això, el regidor de cultura David Salvà, ha explicat: «Necessitem mans per a tirar endavant la rebuda i la cavalcada. Maquillatge, vestuari, decoració, muntatge, il·luminació... Són moltes les tasques a desenvolupar i tothom, tingui l'edat que tingui, podrà aportar el seu granet de sorra. Des d'aquí, animo a pares, mares, tiets, tietes, avis, àvies, nois i noies a implicar-se amb un dels actes més bonics, màgics i emocionants de l'any».

«Amb la presentació del Concurs de Balcons comencem el compte enrere de les festes»

Coincidint també amb Nadal, l'Ajuntament de Caldes d'Estrac i la Fundació Palau organitzen una activitat per a famílies. Es tracta d'un taller de postals d'hivern, que es durà a terme el 18 de desembre a les 11.30 h. La col·lecció de Josep Palau i Fabre està plena de pintures, dibuixos, gravats, mobiliari, objectes i llibres que expliquen històries i records de llocs on va viure. Així doncs, les famílies elaboraran postals animades per explicar els records de Palau emmarcats en paisatges d'hivern i de Nadal. L'activitat és gratuïta i per participar cal inscriure's a fp.info@fundaciopalau.cat o al 93791 35 93.