Sant Vicenç celebra les 1es Jornades dels Drets dels Infants


Per: Irene Gil Martinez

L'esdeveniment es durà a terme el cap de setmana del 19 i 20 de novembre al parc dels Germans Gabrielistes. L'objectiu de les jornades és promoure el coneixement i visibilitzar el compromís en la defensa dels drets dels Infants, i el treball col·lectiu necessari per garantir-los de forma efectiva. «Quan vam entrar a govern vam decidir crear la Regidoria d'Infància perquè considerem que aquest col·lectiu ha de ser la base. Els infants i el jovent són el futur de la nostra societat i, per tant, han de ser l'eix i els protagonistes de les nostres accions, perquè seran els que en un futur seguiran el nostre camí. Hem de ser capaços de donar-los totes les eines que tinguem al nostre abast perquè puguin desenvolupar-se en l'àmbit personal, formatiu, educatiu, etc. A més, han de poder ser capaços ells mateixos de tenir implicació i participació en el poble. Per això, partint d'aquestes premisses, vam decidir organitzar diferents activitats. Ja hem fet algunes activitats de caràcter més lúdic», explica el regidor d'Infància i Joventut, Sergi Rabat.

La intenció és que els infants i adolescents tinguin el màxim protagonisme en la programació i la realització de les activitats

L'Ajuntament anima als serveis, als centres educatius, les entitats de lleure, culturals, socials, esportives, etc. de Sant Vicenç de Montalt, que treballen amb i per a la infància i l'adolescència, a inscriure's i participar de la iniciativa, organitzant alguna activitat per a les 1es Jornades dels Drets dels Infants. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 7 de novembre. La intenció d'aquesta iniciativa és que els infants i adolescents tinguin el màxim protagonisme en la programació i la realització de les activitats d'aquestes jornades, que seran un espai de trobada de tots els agents que tinguin relació amb la infància, i que disposaran d'espais de joc i creació, xerrades per a les famílies, tallers, actuacions i parades. «Vam decidir que com a plat fort seria interessant englobar en un mateix cap de setmana, tots els agents que formen part d'aquesta etapa, de manera que hi pugui haver interacció entre ells.

Vam decidir que com a plat fort seria interessant englobar, en un mateix cap de setmana, tots els agents que formen part d'aquesta etapa

La idea és que hi hagi des de diferents àrees tematitzades per a diferents franges d'edat, amb tallers que permetin descobrir noves inquietuds i passar una bona estona, i també comptar amb la presència de les diferents entitats que vulguin formar part, tant amb una parada informativa com organitzant alguna activitat», afegeix Rabat. I diu que «el que volem és posar de manifest que els infants estan han d'estar al centre de les nostres polítiques d'actuació i que, a més a més, això permeti d'alguna manera donar aquesta visibilitat que sovint ens manca cap a aquest col·lectiu i fer-ho evident i lluitar perquè no només sigui un cap de setmana, sinó que cada cop es faci més extens. Això és el plat fort, però al llarg de tot l'any s'han desenvolupat activitats que ja anaven en aquest sentit, en l'aprenentatge lúdic. Tot el que hem anat fent fins ara ha estat en format reduït i ara li volem donar un format d'esdeveniment, amb un caire més festiu, per poder complementar tot el que s'ha anat fent fins ara. És un projecte que ens fa molta il·lusió, que esperem que tingui una molt bona acollida».