Es presenta la 39a Mostra Literària del Maresme, en la fase local

Caldes d'Estrac / Abril 2022

Ja s'ha posat en marxa la trenta-novena edició de la Mostra Literària del Maresme. Fins al pròxim dissabte 23 d'abril, els veïns i les veïnes de Caldes d'Estrac que ho desitgin podran presentar els seus treballs al concurs. El dissabte 28 de maig, a les 18 hores, la Sala Cultural de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac acollirà l'acte de lliurament dels premis. Prèviament, el divendres 27 de maig, a la tarda, s'organitzarà el taller 'El cantar de la poesia' a la Sala Cultural de l'Ajuntament, on, de la mà de l'Eduard Costa, les persones participants exploraran el vincle entre la música i la poesia.

Com és habitual, les obres poden ser de temàtica lliure, però han de ser individuals, escrites en català i totalment inèdites. Així mateix, només s'accepta una obra per categoria, modalitat (prosa o poesia) i persona participant. En concret, la 39a Mostra Literària del Maresme compta amb set categories diferents segons l'edat de les persones participants: GRUP A1 (6 i 7 anys), GRUP A2 (8 anys), GRUP B (de 9 a 11 anys), GRUP C (de 12 a 14 anys), GRUP D (de 15 a 18 anys), GRUP E (de 19 a 25 anys) i GRUP F (a partir de 26 anys). De la mateixa manera, en el marc del popular certamen, s'atorgaran dos guardons extraordinaris sense límit d'edat: el premi de microrelats i el premi de relats breus per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Les obres han de ser individuals, escrites en català i inèdites

Pel que fa a la presentació dels treballs, s'han de lliurar preferiblement en format digital a través de la seu electrònica del web municipal. De manera presencial, es poden entregar a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. En ambdós casos, cal emplenar un primer document indicant l'assumpte "XXXIX MOSTRA LITERÀRIA DEL MARESME", el pseudònim, l'edat, el grup i el tipus de vincle amb el municipi (en el cas de no viure habitualment a Caldes d'Estrac). Així mateix, en un segon document, cal deixar constància del nom, cognoms, data de naixement, adreça, telèfon de contacte i fotocòpia del DNI (en el cas dels grups D, E i F). Per últim, cal adjuntar un tercer document amb el treball, relat o poema, que es vol presentar a la trenta-novena edició.