Caldes celebra el Dia Mundial de la Poesia

Caldes d'Estrac / Abril 2022

La Sala Cultural de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac va acollir el passat 19 de març un recital poètic amb acompanyament musical, amb l'objectiu de posar de manifest la grandesa de les escriptores del Maresme. Sota el títol 'Quatre Llunes', les escriptores maresmenques Maria Català, Emília Illamola, Núria López i Montse Assens van recitar textos en prosa i poesia, amb l'acompanyament d'una guitarra elèctrica de la mà de Blai Masó. La proposta, impulsada per la Biblioteca Can Milans, amb el suport de l'Ajuntament, es va organitzar amb motiu del Dia Mundial de la Poesia.

A banda, la Fundació Palau va dinamitzar dues activitats més amb motiu de la diada. La primera proposta va ser la presentació del documental 'Metrònom Ferrater', amb motiu de la commemoració aquest 2022 dels 50 anys de la mort del poeta Gabriel Ferrater, a càrrec d'Enric Juste, un dels autors del documental, i Jordi Cornudella, comissari de l'Any Ferrater, el passat dijous 17 de març. La segona proposta va ser la inauguració de l'exposició 'Re-aprendre' de l'artista caldenc Àngel Maculet (Àngelidiable) el passat dissabte 19 de març.

A més, la Biblioteca La Muntala de Sant Vicenç de Montalt va impulsar la setmana passada un parell d'activitats per a complementar la programació amb motiu del Dia Mundial de la Poesia. El passat divendres 18 de març, va organitzar un estudi sobre el llibre 'Ossi di seppia' d'Eugenio Montale a càrrec del traductor Miquel Izquierdo. El passat diumenge 20 de març, es va representar l'obra 'Tocador de poesia. Homenatge a Pius Morera' a càrrec del grup Corn Marí.