En marxa les obres del circuit de Pumptrack

Sant Vicenç de Montalt / Maig 2022

La nova instal·lació esportiva tindrà una superfície de 1.000 metres quadrats i es construirà en un terreny d'uns 2.400 metres quadrats, ubicat a la riera del Gorg. Les obres s'estan portant a terme en dues fases diferents, i consisteixen en la urbanització i contenció de terres de la parcel·la i la posterior instal·lació del Pumptrack. Les obres tindran un cost total de 308.639,14 euros.

La instal·lació esportiva tindrà una superfície de 1.000 m2 i es construirà en un terreny de 2.400 m2

La notícia, que ha estat publicada a les xarxes socials de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha rebut crítiques sobre la seva ubicació al costat de la Biblioteca Municipal La Muntala: La usuària @annacornu afirma «quin desastre que no s'hagi tingut en compte, una vegada més, que al Centre Cívic hi ha la Biblioteca que requereix silenci, i també l'auditori on es fan actes que ara, a banda del so dels patinets i crits, també hi haurà la banda sonora dels Pumptrack», i afegeix: «Està bé fer nous equipaments, però la ubicació és riure de la cultura... ben poc valorada, des de sempre, pels diferents governs». Des de l'Ajuntament, l'alcalde del municipi, Victor Llasera ha volgut destacar: «El circuit de Pumptrack serà un èxit. Encara no s'ha acabat i ja tinc trucades de tot arreu. Estem parlant de jovent i d'esports i això m'omple de satisfacció». I ha afegit: «Aquests que critiquen tant ja podrien dir que la pista d'skate, que no va ser idea d'aquest equip de govern, és la que fa soroll a la Biblioteca. El que hem de mirar amb la Biblioteca és a veure si la insonoritzem, però el circuit de Pumptrack no fa cap soroll, perquè només és amb desplaçament».

El Pumptrack és un circuit tancat amb diferents traçades, corbes i desnivells, per a la utilització de tota mena de vehicles de rodes no motoritzats (bicicletes, patinets, patins en línia, etc.). La instal·lació està enfocada per a la pràctica esportiva de forma no competitiva.