Seminaris en el marc del projecte 'Treball, Talent i Tecnologia'

Per: Irene Gil Martinez

El programa 'Treball, Talent i Tecnologia', impulsat conjuntament pels ajuntaments de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d'Estrac, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), presenta un cicle de quatre seminaris per promoure la digitalització de les empreses de les 3 Viles. «Aquest projecte està enfocat en millorar les competències digitals de les persones i de les empreses, donant eines de gestió empresarial pel que fa a la part de les empreses, i formació i eines per les persones.

Aquest projecte està enfocat en millorar les competències digitals de les persones i de les empreses

Políticament, creiem que tenim molta feina a fer i estem contents d'avançar amb el que es va iniciar des de noves tecnologies i promoció econòmica amb el projecte Smart Llavaneres, i implicant noves regidories, com ocupació, avançant amb la transversalitat i conjuntament amb les 3 viles», explica Teresa Vidal, regidora de promoció econòmica.

La primera sessió, pensada per a les empreses del sector de la sanitat, es farà el divendres 23 de setembre, de 9.30 a 13.30 hores, a la Biblioteca de Sant Andreu de Llavaneres. Se centrarà en l'optimització i l'automatització dels processos documentals, la implantació del document electrònic i la integració i la implantació dels sistemes TIC en els negocis del sector. I tractarà també sobre la ciberseguretat, de gestió documental laboral i mercantil i de gestió del temps.

El segon seminari se centrarà en les empreses del sector del comerç i s'impartirà al Centre Cívic El Gorg de Sant Vicenç de Montalt. La primera part d'aquest seminari s'organitzarà el dilluns 17 d'octubre, de 18 a 20 hores, serà sobre la gestió de les dades dels negocis, la gestió documental mercantil i laboral i la gestió de les factures. La segona part s'oferirà el dilluns 24 d'octubre, de 18 a 20 hores i aprofundirà en les claus de les vendes, del servei, del màrqueting, del comerç i de les noves tecnologies, les xarxes socials, el manteniment de pàgines web, el disseny gràfic i la publicitat.

El pla 'Treball, talent i tecnologia' integra també el projecte 'Les 3 Viles, intel·ligents i sostenibles'

La tercera sessió es farà a la Fundació Palau de Caldes d'Estrac i posarà el focus en les empreses del sector de la restauració. La primera part d'aquest seminari s'organitzarà el dimarts 18 d'octubre, de 18 a 20 hores, i la segona part s'oferirà el dimarts 25 d'octubre, de 18 a 20 hores. Abordarà la gestió de compres, el repartiment a domicili i la presència a Internet. A més, del control d'horaris, de la gestió d'oportunitats, el lideratge, el servei centrat en el client, la inclusivitat, el compromís de confiança, l'automatització dels processos administratius i la signatura biomètrica

Per últim, el quart seminari posarà el focus en les empreses el sector de l'esport i s'impartirà el dilluns 14 de novembre, de 9.30 a 13.30 hores, al Golf de Sant Andreu de Llavaneres. El curs tractarà sobre el control d'accessos, les reserves en línia, el màrqueting, la comunicació, la facturació i les aplicacions mòbils.

A banda de les formacions, el pla 'Treball, talent i tecnologia' integra també el projecte 'Les 3 Viles, intel·ligents i sostenibles', que s'enfoca ara a ajudar els participants a sol·licitar un ajut de 2.000 euros enfocat a implementar solucions digitals als negocis dels tres municipis. Es tracta d'un programa d'ajudes econòmiques per a la digitalització de pimes i autònoms, el Kit Digital, que està subvencionat a fons perdut pels fons europeus Next Generation.