Entrevista a la patinadora caldenca Carla Estrich

Carla Escrich, campiona d'Espanya i 3a als World Games

Per: Irene Gil Martinez

Als seus 25 anys, la patinadora gaudeix amb moltíssima passió de l'esport que l'ha vist créixer. Carla Escrich ha revalidat el títol de campiona d'Espanya per quarta vegada, obtenint una puntuació total de 162,17 punts, i s'ha proclamat 3a als World Games, una competició similar a les olimpíades per als esports no olímpics. Ara, viatja cap a Göttingen per disputar la World Cup, del 8 al 12 d'agost.

Quan i a on vas començar a patinar? I què et va cridar l'atenció per començar a fer-ho?

Vaig començar a patinar a Arenys de Munt, perquè la meva germana volia patinar i al ser la petita, imagino que em va tocar!

Què té el patinatge artístic perquè després d'aquests anys t'hi hagis quedat?

Quan era petita patinava perquè tocava, i m'agradava l'esport i els esports en general, guanyar copes..., però va arribar un moment on em va començar a apassionar l'esport! Em captivava el soroll dels patins quan es feia un salt perfecte, una pirueta, o algú patinava, quan un dels millors patinadors del moment sortia a patinar, recordo que deixava el pavelló en silenci i només escoltaves la música i els patins. Arran d'això, vaig voler ser jo la que deixés el pavelló en silenci, la que patinava per ser cada dia millor, i que el soroll dels patins fos cada dia més exacte.

Encara no havia paït ser campiona d'Espanya que ja estava a un vol en direcció Alabama

Com és el teu dia a dia? No deu ser fàcil compaginar-ho tot.

La veritat és que és complicat cada inici de temporada, nous horaris, nous reptes i buscar poder-ho fer tot. Però de veritat que tot és organització.

Tinc dos tipus de dies: els dilluns, dimecres i dijous, que surto molt aviat de casa amb esmorzar, dinar i berenar, perquè sé que no arribaré fins a les 22 h a casa. Aquests són els dies que tinc entrenaments al matí i al migdia-tarda, i treballo com entrenadora al vespre. I els dimarts i divendres, que són els dies una mica més tranquils. Tinc preparació física al matí, a prop de casa, i entrenament al migdia. Aquests dies també treballo al vespre. I els dissabtes també entreno.

L'aspecte econòmic, encara que no ens agradi, està sempre present, especialment en esports minoritaris. En el teu cas, tens ajuda econòmica?

Per desgràcia, sabem que no es pot viure d'això, però tinc alguna ajuda, que encara que sigui petita sempre va bé. El meu club m'ajuda amb una part de la quota; dues marques de patins (Roll Line i Edea) em proporcionen el material; i Rija Skate, una botiga de Sabadell, és qui s'encarrega del manteniment dels meus patins.

Recentment, has guanyat el campionat d'Espanya i t'has proclamat tercera als World Games. Com vius tot això?

Aquest any està sent complicat, són moltes emocions molt seguides, encara no havia paït ser campiona d'Espanya que ja estava a un vol en direcció Alabama. I ara que he pogut participar i aconseguir la 3ª posició a l'esdeveniment més gran del nostre esport, ja em toca estar enfocada en la World Cup.

Ara per ara vaig pas a pas, gaudint del que toca en cada moment i intentant no mirar més enllà, ni tampoc quedant-me en el passat, perquè si no se'm faria una muntanya. Sé que quan acabi aquesta gran aventura pararé a analitzar i gaudir de tot allò que estic i estem aconseguint!

Ara per ara vaig pas a pas, gaudint del que toca en cada moment i no mirar més enllà

Què significa per a tu portar el nom de Caldes d'Estrac tan amunt?

Per mi és tot un orgull, és el meu poble, i és d'on vinc, d'on sóc!

No és el meu primer club, però sí que ha estat el CLUB amb majúscules. I tot i que vaig a entrenar al CPA Ripollet, que em cuiden com a una més, continuo conservant el nom, perquè per a mi Caldetes és molt més, és família, és llar!

Pròxims objectius?

Ara toca la Word Cup, i qui sap, havent-me proclamat campiona d'Espanya, és molt possible que els pròxims objectius siguin també l'europeu i el mundial, però encara no ha sortit la convocatòria així que haurem d'esperar!