Especial Port Balís

3Viles 345 / Juliol 2022

El CN El Balís segueix al capdavant de l'explotació del port

Ports de la Generalitat ha atorgat una nova autorització provisional, deixant 4 anys de termini per finalitzar el Pla Director urbanístic Portuari

Ports de la Generalitat ha autoritzat el Club Nàutic El Balís a continuar amb l'explotació del port llavanerenc durant els propers quatre anys. Una decisió que arriba després que el 3 de juny passat finalitzessin les concessions administratives unificades del Club Nàutic (l'any 2020 es va unir la concessió dels dos ports que conformen les instal·lacions).

Des del Club Nàutic destaquen que, un cop finalitzada la concessió, la Generalitat encara no ha pogut convocar el concurs per adjudicar-la de nou, ja que el planejament urbanístic que afecta les instal·lacions encara s'està tramitant. En aquest context, Ports de la Generalitat ha decidit atorgar aquesta nova autorització provisional, i deixar un termini de quatre anys per finalitzar el Pla Director urbanístic Portuari i poder procedir a la concessió definitiva.

El CN El Balís manté quatre anys més, de forma provisional, l'explotació de les instal·lacions

En aquest nou context, ha calgut signar nous contractes amb els usuaris de les instal·lacions, i també s'han generat nous canons de facturació i d'ocupació previstos en la llei de ports vigent, quelcom que suposa una despesa important per al Club i que acaba revertint també en els usuaris. A banda de les noves taxes, el Club afronta l'adequació a la normativa de les instal·lacions, amb mesures com la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i millores diverses en l'àmbit de la sostenibilitat, a més d'haver de realitzar manteniment extraordinari de les instal·lacions, que han d'allargar la vida útil prevista.

El Club Nàutic El Balís va veure unificades l'any 2020 la concessió dels dos ports que el conformen. La instal·lació portuària de Llavaneres va acabar així amb una anomalia històrica que li generava fins ara problemes de gestió. Port Balís estava conformat per dues concessions, el Port Nou, i el Port Vell, amb dates de finalització diferenciades. Amb la unificació, es va establir que el CN El Balís seguiria gestionant el conjunt del port fins a la finalització de la concessió unificada aquest 2022. En el context actual, el CN manté quatre anys més, de forma provisional, l'explotació de les instal·lacions.

Tornen les Nits d'Estiu al CN El Balís!

Al Club Nàutic El Balís, i amb el patrocini de la immobiliària de referència al Maresme Lucas Fox, celebra l'estiu amb quatre nits de música, gastronomia i bon ambient. Les vetllades tenen lloc a sobre de Can Jaume, a l'entrada sud del Port Balís, per gaudir d'una estona de festa a la vora del mar.

Ja se n'han celebrat dues, una el 16 de juny, que va comptar amb la música en viu de Sander Clasen & The Band of Sand, i l'altra el 7 de juliol en la que va actuar el grup Perversiones.

Encara hi haurà, però, dues vetllades més, una el 25 d'agost i l'altra el 8 de setembre. Ambdues les obrirà, a partir de les 7 de la tarda, el Dj Jaume Caldas. La del 25 d'agost, comptarà amb l'acutació en viu de Ricky Fargas. I tancarà el cicle el 8 de setembre el grup de versions de pop rock espanyol Mala Vida.

El CN el Balís acull el Mundial de 29er 2022

El Campionat del Món 29er, que se celebra del 29 de juliol al 6 d'agost en aigües del Club Nàutic El Balís compta.

Els dies 29 i 30 de juliol es duen a terme els mesuraments oficials i inscripcions, el diumenge dia 31, dia de tancament d'inscripcions té lloc la jornada d'entrenaments oficials i la cerimònia d'inauguració. A partir del dia 1 d'agost se celebraran les primeres proves, amb tres dies de regates classificatòries i tres dies de finals, amb el dissabte dia 6 d'agost com a última jornada de competició. En total està prevista la celebració de 18 mànigues (9 de Fase Classificació i 9 de Fase Final).

El president del Club Nàutic El Balís, Francisco Javier Ripoll, explica que "estem molt satisfets de tornar a acollir un Campionat del Món en el nostre club i més d'una classe com el 29er. Tot l'equip està treballant molt il·lusionat dese fa un any i mig en aquest projecte, perquè no sols sigui un gran esdeveniment esportiu sinó també social i econòmic per al territori", i afegeix que "la vinculació del poble de Sant Andreu de Llavaneres a un esdeveniment d'aquestes dimensions ajuda a posar el focus i situar Llavaneres en el mapa mundial."

El Club Nàutic El Balís és un dels clubs de referència a Europa i ara ho serà en el món per a la classe 29er, ja que organitza tots els hiverns la MedSailing, regata inclosa dins del circuit 29er Eurocup, des dels seus inicis ja fa una dècada.