Especial habitatge i llar

3Viles 342 / Maig 2022

Revisar la caldera un cop passa el fred: el moment és ara

La calefacció ha estat funcionant tot l'hivern, i quan ve el bon temps ens oblidem de la caldera. Un error que cal evitar.

El fred va dient adéu. Hem passat mesos, més del compte, amb la calefacció funcionant sense parar i per tant, la caldera de casa a ple rendiment. El més lògic és pensar que un cop arriba la primavera i el bon temps, es pot parar i deixar-ho tot en stand by fins passat l'estiu. Aquest, precisament, és un dels errors que es cometen més habitualment i que els especialistes volen alertar: ara és el moment de fer la revisió per no patir cap contratemps quan més inoportú seria.

La prevenció és la millor de les aliades per no patir imprevistos durant els mesos d'hivern, i deixar problemes a futur. Una visita periòdica pels millors especialistes ajuda a que la caldera, el circuit i els radiadors estiguin tots a punt. Si ho revises ara, t'assegures que a l'hivern tot funcionarà com Déu mana. Imagina que ho deixes per més endavant, arriba el fred abans d'hora i quan engegues la calefacció, alguna cosa no funciona. Quina mala passada, no?

Hi ha diversos motius per recomanar una revisió durant els mesos de calor. Són aquests:

• Si hi ha algun contratemps, és millor intentar reparar-ho precisament en els mesos en els que no necessitem la calefacció

• Ens evita topar-nos amb urgències i anar a corre-cuita quan arriba el fred

• Tenim marge de maniobra per arreglar allò que no estigui a punt

• És una època en la que on es fa servir tanta aigua calenta, pel que si hi ha algun problema no el podrem detectar amb facilitat

A més, durant l'estiu hi ha menys demanda d'aquest tipus de revisions, pel que els especialistes indiquen, que és un moment ideal per concertar visita sense gaires problemes. En aquest punt és rellevant també el fet de comptar amb el servei tècnic oficial de la caldera i el sistema de calefacció que hi hagi a casa.

La prevenció és la millor de les aliades per no patir imprevistos durant els mesos d'hivern

5 idees per a pintar parets perquè la teva sala tingui harmonia

Com saps, els colors són capaços d'evocar emocions, d'aquí la importància del color que tries per a pintar les teves parets. Alguns cops fa por canviar el blanc pel color, perquè podem pensar que farà que la llar es vegi recarregada. Però compartim 5 idees per a pintar les parets amb dissenys de colors basats en el famós cercle cromàtic, que indica com els colors es poden combinar de tal forma que sempre trobis harmonia.

1. Monocromàtic

És quan pintes les teves parets basant-te en el mateix color, però en les seves diferents tonalitats, és a dir, vas des del més fosc fins al més tènue. És una tècnica que sempre es veurà amb harmonia.

2. Combinacions veïnes

Amb el teu cercle cromàtic a la mà, selecciona un to de groc, i els colors que estan al seu costat: el de la dreta i el de l'esquerra són tons adequats per a combinar-los i pintar les teves parets. També pots jugar amb els colors de la cortina o butaques. Aquests poden anar en els colors veïns per a crear harmonia a la teva sala.


Una opció aconsellable és jugar amb els colors de la cortina o butaques

3. Combinacions d'oposats

Agafa el teu cercle cromàtic, tria un color, i vés justament a l'altre costat. Aquest serà el color oposat. Exemple: groc i morat. És una mica arriscat quant al contrast de colors, però t'assegurem que es veurà bé.

4. Combinació triangular

Una altra de les idees per a pintar parets amb disseny de colors és que usis la combinació triangular. En el teu cercle marca un triangle equilàter perfecte i els 3 colors que estiguin en les puntes, són aquells amb els quals pots fer combinacions (exemple: vermell, verd i blau).

5. Combina 3C

Una vegada que ja tinguis els teus 3 colors que desitges fer servir et preguntaràs; com els combino? L'eina de 3C diu que per a aconseguir combinacions equilibrades has de triar un color predominant que va en un 60%, un intermedi que va en 30% i un altre d'accent que apliques en un 10%. El color d'accent pot anar en els mobles.