'Llavaneres contra el Càncer' a ple rendiment passada la Covid-19

Per: Irene Gil Martinez

L'Associació Llavaneres contra el Càncer compta ja amb quaranta-vuit anys d'història i organitza tota mena d'actes i esdeveniments per tal de poder recollir diners que, més tard aporta a les institucions que es dediquen a la investigació i a la lluita contra aquesta malaltia. Una tasca que, malgrat la pandèmia de la Covid-19, ha continuat realitzant amb les mateixes ganes i el mateix esforç. Després de dos anys estranys, on la cerca i la recollida de donacions ha estat especialment complicada per la dificultat de celebrar actes i esdeveniments multitudinaris, ara, la normalitat que tant desitjàvem és una realitat i l'associació ha celebrat de nou el seu festival anual, la cita més important i més especial.

Tornem a reanimar i a fer totes les activitats que fèiem, especialment el festival que és la nostra festa més popular

En aquest sentit, la presidenta de l'associació Salomé Royo explica: «Ens fa molta il·lusió que tot funcioni i que tot vagi bé. Tornem a reanimar i a fer totes les activitats que fèiem, especialment el festival que és la nostra festa més popular. Tot ho fem per recaptar diners i donar-los per la investigació del càncer i estem contents de poder seguir fent-ho». Enguany la cita més esperada pels membres de l'Associació 'Llavaneres contra el Càncer' s'ha celebrat el 30 de juliol. Amb espai gastronòmic i actuacions per a tots els públics, la jornada ha estat un èxit: «El més maco del festival és que el fa la gent del poble. I això s'ha mantingut sempre. Hi participen des de les criatures petites, passant pels pares, i sempre hi ha continuïtat. Ningú és artista, som gent apassionada, i això és el més bonic. Som una família», diu Salomé Royo. I afegeix que «ens agrada fer les coses per a tothom, populars. Fins i tot l'entrega dels diners la fem en un acte obert a l'Ajuntament. Normalment, no hi ve gaire gent, però tothom està convidat».

El festival d'estiu, la caminada contra el càncer de mama, el torneig de Pitch and Putt o la venda de plantes són algunes de les activitats anuals habituals. Fins ara, l'associació ha celebrat la venda de plantes, que es va fer al juny, i el festival d'estiu, recentment celebrat. Quant a la jornada solidària 'Una planta un ajut', va servir per recaptar 3.000 euros. L'empresa Planteles Lloveras S.L va cedir les plantes de la mostra experimental a l'entitat, perquè aquesta les pogués posar a la venda. A finals d'any, els diners que s'hagin recollit, s'entregaran a les entitats triades que treballen per aquesta causa. Enguany la donació es farà a l'Institut Català d'Oncologia de Girona, a l'atenció del doctor David Gallardo, per la lluita contra la leucèmia. I també a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, per la investigació del càncer infantil. «L'any 2019 vam arribar a recaptar 25.000 euros i esperem poder acostar-nos també a aquesta xifra aquest any», diu la presidenta de l'associació.

L'any 2019 vam arribar a recaptar 25.000 euros i esperem poder acostar-nos de nou a aquesta xifra

'Llavaneres contra el Càncer' dedica tots els seus esforços a la recaptació de diners: «No fem acompanyament perquè llavors necessitaríem psicòlegs i infermeres i nosaltres som gent de Llavaneres amb ganes de col·laborar. Alguna vegada ens han demanat ajuda i hem reconduït a aquestes persones a Sant Joan de Déu. El sol fet de trucar, fa que puguin tenir atenció directa». I afegeix que «per desgràcia el càncer és una malaltia present a totes les famílies i tothom sap de què va. En part per això la gent participa tant».