Festa Major de Sant Vicenç

Per: Irene Gil Martinez

Sant Vicenç de Montalt respira aires de Festa Major d'estiu, en honor a la Mare de Déu de l'Assumpció. La Festa Major és un dels moments més esperats de l'any i, és per això que, tot i la calor i les altes temperatures, els santvicentins i les santvicentines sortiran al carrer, per retrobar-se amb amistats i gaudir dels actes que s'han programat.

Per fi arriba la Festa Major d'estiu amb plena normalitat

El tret de sortida de la Festa Major d'enguany serà el divendres 5 d'agost, amb la inauguració del 15è Concurs de Fotografia i el lliurament dels premis, a la Biblioteca La Muntala. «Per fi arriba la Festa Major d'estiu amb plena normalitat. Des que soc regidora no havia pogut gaudir de totes les activitats que proposàvem perquè finalment no es podien dur a terme. Recuperem l'exposició del concurs de fotografia. Recuperem la sortida nocturna amb bany de nit. El dia 10 viurem un concert que l'any passat vam haver de viure amb restriccions i que aquest any gaudírem amb plena normalitat», diu la regidora de cultura, Laia Sorribes.

El programa arriba ben farcit d'activitats culturals, lúdiques i esportives per a tots els gustos i edats, planificades per la Regidoria de Cultura i Festes amb la col·laboració de diverses àrees municipals i del teixit associatiu de Sant Vicenç. Dissabte 6 d'agost es durà a terme la sortida nocturna i el bany de nit, una activitat per a tots els públics organitzada per l'Associació Excursionista Montaltrek. No hi faltaran concerts i balls de Festa Major, el dimecres 10 i el dijous 11 d'agost a la nit. El dia 12, l'activitat es trasllada a la platja, amb la Moon Party. A més, des d'aquella mateixa tarda s'inaugura el Mercat al Mar, un espai situat també a la platja on hi haurà zona de market i food trucks durant els quatre dies centrals de la festa. També hi haurà el tradicional torneig de futbolí amb els avis, que serà el dissabte 13 a les 10.30 h, o la festa holli que un any més omplirà el municipi de colors. En aquest sentit, la regidora explica: «Enguany hi ha dues novetats: d'una banda, traslladem moltes activitats a la platja, que no ho havíem fet fins ara. I, d'altra banda, comptem amb el trenet que vam inaugurar l'any passat. Ho vam fer només els dies de festa, però ara, durant tot l'estiu se'n fa càrrec l'associació d'empresaris. Els dies de Festa Major, des de l'Ajuntament allargarem els horaris per facilitar l'accés a la zona de la platja».

El programa es presenta ben farcit d'activitats culturals, lúdiques i esportives per a tots els gustos i edats

El correfoc, amb la colla de Diables de Caldes d'Estrac serà protagonista diumenge 14 a la nit. I en acabar el correfoc, bany de nit a la Piscina Municipal amb música del DJ Straw&Berry. Dilluns 15 arribaran els actes més tradicionals: la jornada començarà amb la repicada de campanes i la petardada anunciant la Festa Major, a les 10 h. Tot seguit, la passejada popular i l'acompanyament dels gegants de Sant Vicenç a les autoritats de camí cap a l'Ofici primer, i després fins a la plaça del Poble. A les 11 h serà el torn de l'Ofici en honor a la Mare de Déu de l'Assumpció i a continuació, es farà la ballada de sardanes amb la Cobla Premià. La cantada d'havaneres i el rom cremat i, més tard, el castell de focs, posaran el punt final a la Festa Major d'estiu. «Jo estic molt contenta. Per fi podem dir que és una Festa Major normal. Esperem més afluència que altres anys i us convidem a tots els que tingueu ganes de passar una bona Festa Major, a què vingueu i la gaudiu!», conclou Sorribes.