Torna una de les cites més esperades a Sant Vicenç, la diada de la Gent Gran

Després de dos anys sense poder celebrar la Diada de la Gent Gran a causa de la pandèmia de la Covid-19, aquest 12 de maig torna una de les cites més esperades al municipi, especialment per als més grans.

D'aquesta manera, el 12 de maig a les 12 del migdia a l'Església de Sant Vicenç de Montalt se celebrarà la tradicional missa en honor a la gent gran. L'acte comptarà amb l'habitual participació de l'Orfeó Parroquial El Delme. Seguidament, es farà el dinar de germanor al restaurant Turó del Sol amb ball fi de festa, al qual estan convidats tots els santvicentins i santvicentines majors de 65 anys. «Des de l'associació valorem molt positivament poder celebrar de nou la diada de la Gent Gran. Crec que és interessant i important que es vagi celebrant, perquè han passat dos anys en què s'han parat moltes coses i una d'elles ha estat la diada», diu el president dels Xurravins, Quico Abril. I afegeix: «Ho agafem amb il·lusió i esperem que la participació sigui bona. Jo crec que no arribarà a ser normal, però esperem que vingui gent».

El 12 de maig al migdia a l'església de Sant Vicenç arrenquen els actes de la diada

L'última edició de la diada de la Gent Gran a Sant Vicenç de Montalt, celebrada el juliol de 2019, va comptar amb la participació de prop de 400 persones que van poder gaudir de la missa i l'acompanyament musical de l'Orfeó Parroquial El Delme, a l'Església Parroquial. I del dinar al restaurant Turó del Sol, on es va fer el sorteig de 3 estades en un balneari, l'actuació de Juan Mena, segon classificat de La Voz Senior, i el ball de fi de festa amb una Dj.

Enguany, les persones que vulguin assistir al dinar com a acompanyants i no ho facin en qualitat de convidats, per no tenir més de 65 anys o no estar empadronats al municipi, hauran d'abonar 36 euros en efectiu pel menú, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Cal recordar, que només es permès un/a acompanyant per persona.

El 12 de maig al migdia a l'església de Sant Vicenç arrenquen els actes de la diada

L'Associació de Gent Gran, a més, de la diada, organitza tallers, cursos, activitats i sortides durant el curs: «La tornada a la normalitat a l'associació està anant molt a poc a poc. Hi ha coses que funcionen una mica més i altres que costen més perquè a la gent li costa venir. El caminar saludable funciona bastant bé perquè és a l'aire lliure, però la gent encara està una mica espantada i li costa anar als llocs. I si és un lloc tancat encara més», explica Abril. I diu: «Una de les coses que fem és un ball al mes. Abans de la pandèmia érem de 120 a 130 persones i l'últim dia que el vam celebrar, el 24 d'abril, érem 50. A la gent li costa venir, estan una mica retinguts i hi ha por». Per a aquest mes de maig està previst la realització d'una sortida a Calaf, el dijous dia 26. La sortida servirà per visitar les botigues antigues de Calaf, que actualment es conserven tal com eren als anys cinquanta.

A banda de les activitats, recentment, el 9 d'abril, es va celebrar l'assemblea general de l'associació després de tres anys: «Vam viure una assemblea amb poca assistència. Hi havia cap a 50 persones de 400 socis que som aproximadament. Tot i això, podem dir que va anar bé, vam fer balanç d'aquests últims tres anys i no hi va haver grans problemes», afegeix el president de l'associació.

L'última edició de la diada de la Gent Gran celebrada al 2019, va comptar amb la participació de prop de 400 persones