Animals Santvi organitza la 1a Fira Animalista

Per: Irene Gil Martinez

L'associació organitza, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, la Primera Fira Animalista al municipi, que se celebra el 5 de març de 10 a 19 h al parc de Can Boada (davant del Sorli). L'objectiu de la iniciativa és conscienciar i donar a conèixer la tasca de l'Associació al municipi: «la idea va sorgir perquè necessitàvem que se'ns escoltés, perquè necessitàvem fer alguna cosa al poble que reflectís la iniciativa animal, que mostrés tota la consciència animal: la necessitat d'esterilitzar, la necessitat de què les colònies canines es respectin. Que la gent conegui que no només alimentem gats, sinó que ens encarreguem de moltes altres coses», diu Marina Palomero, una de les voluntàries d'Animals Santvi. I afegeix: «Volem també poder conscienciar a la gent que això és un voluntariat, no és una feina. I que ho fem amb tot el nostre afecte, bona voluntat, i perdent part del nostre temps, perquè així ho hem decidit».

La Primera Fira Animalista se celebra el 5 de març de 10 a 19 h al parc de Can Boada

Durant la jornada comptarà amb una gran varietat d'activitats, per a infants i a adults. Hi haurà pinta-cares, música, i una desfilada d'animals per poder adoptar. Hi haurà també xerrades, com la importància d'identificar, vacunar i esterilitzar els animals. Serà a les 10.30 h i anirà a càrrec d'Habitat Canet Centre Veterinari. Es farà també una xerrada titulada "¿Que es la educación canina en positivo?", que es durà a terme a les 17.30 h. O una xerrada sobre fures, a càrrec de Huron Life. També hi haurà tallers, com el Taller de primers auxilis per a gatss i gossos, que tindrà lloc a les 11.15 hores i anirà a càrrec de Mercedes Rosas. O el taller dedicat a les flors de bach i com aquestes poden ajudar als animals, tant gossos com gats, domèstics.

Volem explicar i que la gent entengui que les colònies felines necessiten atenció

Durant el dia hi haurà també un espai habitat per a menjar, on els assistents trobaran entrepans freds i calents, i tapes. «Jo crec que serà una jornada diferent, solidària i de col·laboració. Tot aquell que vulgui col·laborar amb nosaltres pot venir i portar menjar i materials que ens puguin ser útils. Però sobretot el que volem amb aquesta fira és conscienciar i que es respectin les colònies canines, ja que, com hem pogut viure fins ara, no són respectades», diu Palomero. I afegeix: «volem explicar i que la gent entengui que les colònies canines necessiten aliments, necessiten veterinaris i suport logístic. Per aquest motiu hem volgut convidar les associacions amb les quals nosaltres tenim vincles».

Animals Santvi és una associació sense ànim de lucre que cuida, protegeix i dóna aliments als gats del carrer. També s'encarreguen de buscar cases d'acollida o adopció pel màxim nombre de gats possible, crear refugis i menjadors, i controlar les colònies per evitar el naixement de nous gats de carrer. A banda de fer-ho a la Primera Fira Animalista, les persones interessades a col·laborar amb Animals Santvi també poden fer-ho a través de la plataforma Teaming (www.teaming.net/animalssantvi), o posant-se en contacte amb l'associació a través de les seves xarxes socials: Facebook, Instagram i TikTok (@animalssantvi) i fer donacions d'aliments, material o fer el pagament de factures.